CONTACT US »

Etac är ett internationellt företag vars arbete består i att utveckla, tillverka och marknadsföra produkter i världsklass för personer med nedsatt rörelseförmåga. Bolaget har under åren vunnit ett flertal internationella designpriser för sina produkter som gör det möjligt för människor att skapa sig en vardag på sina egna villkor. Rollen rapporterar till CFO och Etac sitter i nya och ljusa lokaler i Kista Science Tower.

Om rollen

I rollen som Business Controller arbetar du nära och stödjer CFO med att utveckla affären. Vidare arbetar du verksamhetsnära, driver egna projekt såväl som agerar delprojektledare på lokal och koncernövergripande nivå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Intäkts- och lönsamhetsanalys samt säljrapporter
  • Ansvarar för och utvecklar nyckeltalsanalyser
  • Initiera, driva och delta i förändringsprojekt
  • Analysera och följer upp månadsbokslut
  • Arbetar med budgetprocess och prognoser
  • Produktionsuppföljning
  • Projektuppföljning på R&D
  • Uppföljning och analys av nyckeltal samt identifiera risker och förbättringar

Kvalifikationer och egenskaper

Vi tror att du är Business Controller sedan minst 3 år med grundläggande erfarenhet inom redovisning. Du är analytisk och van att arbeta som ett stöd till verksamheten. Du har mycket goda kunskaper i Excel och PowerPoint, och det är meriterande om du har internationell erfarenhet samt erfarenhet från tillverkande bolag. Vidare trivs du i ett högt tempo i en föränderlig miljö där du är en del i affären.

Du är som person nyfiken och flexibel samt trivs i en miljö som genomsyras av prestigelöshet och engagemang. För att lyckas i rollen har du en god samarbets- och kommunikativ förmåga och är trygg i dig själv. Det är viktigt att du har ett proaktivt synsätt och god förmåga att självständigt göra analyser och identifiera förbättringspotentialer samt ge förslag på åtgärder. Du har en pedagogisk ådra där du lättförståeligt kan förklara vad som skapar lönsamhet i affären. Vidare är du lösningsorienterad och har ett gott affärsmanskap.

Om Etac

Etac Group är en världsledande utvecklare av ergonomiska produkter för personer med nedsatt rörelseförmåga samt produkter och tjänster till sjukhus, sjukhem och hem. Etac grundades 1973 av RFSU och ägs idag av Nordstjernan, ett familjestyrt onoterat investeringsbolag.

Vårt uppdrag är att alla ska kunna leva ett fritt och självständigt liv och fullfölja sina drömmar oavsett sina fysiska förutsättningar.

Vi erbjuder utmanande arbetserfarenhet i en dynamisk miljö. För våra anställda, är arbetet mer än bara ett jobb - vi brinner för att arbeta i ett företag som utvecklar produkter som hjälper människor att förbättra sin livskvalitet.

I koncernen är vi 900 anställda och omsätter 1,7 Mdr SEK.

Läs mer på: www.etac.com/about-etac