CONTACT US »

Vi söker nu dig som tycker det är kul att arbeta med koncernredovisning, rapportering och analys.

Tjänsten är placerad i Kista i Stockholm och du kommer att ingå i vår avdelning Group Finance. 
I gruppen ingår även vår Shared service för de svenska bolagen i koncernen, cash management och transfer pricing.

Tjänsten är en kombination av arbetsuppgifter innehållande koncernrapportering men även av intäkts- och lönsamhetsanalyser tillsammans med vår Controllingfunktion. Du kommer därför jobba både med vår månatliga koncernrapportering med tillhörande analyser men även arbeta med att stötta verksamheten med uppföljningsrapporter för att aktivt bidra med lönsamhetsanalyser och förslag. 
Vi följer K3, använder oss av AARO för konsolidering och rapportering samt har huvudsakligen M3 och Navision som ERP-system inom koncernen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Upprätta den månatliga koncernredovisningen i vårt koncernredovisningssystem AARO inklusive analysera och säkerställa kvalitén på inrapporterade siffror från dotterbolagen, samt löpande besvara frågor från dem.
  • Bygga, underhålla och vidareutveckla rapporter i AARO samt Excel.
  • Genomföra intäkts och lönsamhetsanalyser på koncern-, produkt- och kund/regionnivå.
  • Gemensam med Controlling funktionen utveckla nyckeltalsanalyser.
  • Ta fram modeller för att stötta verksamheten med uppföljningsrapporter.
  • Vara delaktig i budget- och prognos processen i koncernen.
  • Delta i arbete med uppföljning och beräkningar kring transfer pricing.
  • Delta i förändringsprojekt inom området.
  • Dokumentation.

Din bakgrund:

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom företagsekonomi, du är Civilekonom eller motsvarande. Du har minst 3-5 års erfarenhet inom redovisning och analytiskt arbete med inriktning på koncernredovisning och har mycket goda kunskaper i något konsolideringsverktyg, gärna AARO samt i Excel och Power point. Vi ser gärna att du har erfarenhet från producerande bolag och det är meriterande om du har arbetat internationellt. Vi förutsätter att du har god grund med gedigna redovisningskunskaper.

Du är prestigelös med stort engagemang och som trivs i en föränderlig miljö. För att lyckas i rollen har du en god samarbets- och kommunikativ förmåga, har en stark analytisk förmåga och är lösningsorienterad. Dina kunskaper i engelska är goda i tal och skrift.

Du har ett genuint intresse för redovisning och du trivs med att under perioder arbeta i högt tempo med tydliga deadlines. Du har lätt för att se helheten och är analytiskt lagd.

Tjänsten är placerad i Kista i Stockholm men enstaka resor till våra dotterbolag kan ingå.

I denna rekrytering samarbetar vi med The Assessment Company AB. Är du intresserad och vill ansöka är du välkommena att kontakta Jenny Kessler Mertsch, +46 70 243 79 01 Jenny@theac.se

www.theac.se