CONTACT US »

Vill du vara med och driva utvecklingen av livsviktiga produkter i ett expansivt företag?

Vi söker nu en Internationell Produktchef för vårt affärsområde Hygien. Vill du arbeta på ett av Nordeuropas ledande företag inom hjälpmedelsbranschen är detta jobbet för dig!

I ditt uppdrag som Internationell Produktchef ansvarar du för och arbetar inom många olika områden, både på strategisk som taktisk nivå. Ansvaret sträcker sig över hela produktlivscykeln för produkterna. Rollen är en nyckelposition mellan sälj/marknad och produktutveckling där du hanterar och koordinerar olika intresseområden.

Tjänsten är placerad på Etacs huvudkontor i Kista och rapporterar till Head of Product Management Hygien. Produktutveckling och produktion finns i Anderstorp och du reser regelbundet dit för ett nära samarbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Utveckling och förbättring av befintligt och framtida produktsortiment
 • Aktivt deltagande i utvecklingsprojekt där framtagning av kravspecifikationer är särskilt viktigt
 • Förstudier inför nya utvecklingsprojekt
 • Introduktion/lansering av produkter i samverkan med försäljningsbolag och marknadsavdelning
 • Lönsamhetsanalyser och uppföljningar
 • Omvärldsbevakning gällande marknad, produkt och konkurrenter

Din profil

 • Minst 7 års erfarenhet som Produktchef på ett tillverkande företag med egna produkter
 • Erfarenhet av hela kedjan från specificering av krav till färdig produkt
 • Eftergymnasial utbildning, företrädesvis inom marknadsföring/ekonomi/teknik
 • Erfarenhet av att ha jobbat mot internationella marknader
 • Erfarenhet från medicinteknik är meriterande
 • Hög teknisk förståelse 
 • Svenska och engelska i tal och skrift

Som person är du affärsdriven och har ett tydligt kommersiellt tankesätt. Du har lätt för att samarbeta med olika funktioner och bör ha ett genuint intresse för att arbeta med de fysiska produkterna. Du tycker om att arbeta operativt i ett högt tempo, är resultatfokuserad och mycket självgående. Du är noggrann, analytisk och strukturerad, samtidigt som du inspireras av flexibilitet och oväntade utmaningar. Vi tror att du är öppen, social och utåtriktad. Du ser möjligheten att träffa nya människor som någonting utvecklande.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Låter det här intressant? Ansök idag! I rekryteringen samarbetar Etac med Novare Propell. Vi tar gärna emot din ansökan via www.novarepropell.se. Urval och intervjuer sker dock löpande. För frågor, vänligen kontakta Maria Becker på maria.becker@novarepropell.se eller Sofia Dippel på sofia.dippel@novarepropell.se. Notera att vi ej tar emot ansökningar via mail i och med GDPR.

Om Etac

Etac Group är en världsledande utvecklare av ergonomiska produkter för personer med nedsatt rörelseförmåga samt produkter och tjänster till sjukhus, sjukhem och hem. Etac grundades 1973 av RFSU och ägs idag av Nordstjernan, ett familjestyrt onoterat investeringsbolag.

Vårt uppdrag är att alla ska kunna leva ett fritt och självständigt liv och fullfölja sina drömmar oavsett sina fysiska förutsättningar. Vi erbjuder utmanande arbetserfarenhet i en dynamisk och samarbetsmiljö. För våra anställda, är arbetet mer än bara ett jobb - vi brinner för att arbeta i ett företag som utvecklar produkter som hjälper människor att förbättra sin livskvalitet.

Läs mer på: https://www.etac.com/about-etac/