CONTACT US »

Vill du leda ett team i framtagningen av innovativa hygienprodukter som skapar möjligheter och underlättar vardagen för användare med nedsatt rörlighet? Är du en erfaren produktutvecklare eller ansvarig för ett utvecklingsteam som vill ta nästa steg i karriären i ett expansivt företag?

Då bör du söka denna tjänst!

Etac är inne i ett expansivt läge och behöver anställa en ledare med produktutvecklarbakgrund till affärsområdet Hygienprodukter.

Vi söker därför en person som vill försätta att vara delaktig i det dagliga produktutvecklingsarbetet men som även utvecklar teamet och arbetssätten i rätt riktning likt en ”spelande tränare".

Om tjänsten

Som Konstruktionschef för Etac’s hygienprodukter kommer du att leda arbetet i ett team bestående av 3 konstruktörer. Du koordinerar arbetet för både interna och externa resurser för att hitta de mest effektiva utvecklingsprocesserna med målet att utveckla innovativa och högkvalitativa produkter i enlighet med fastlagda strategier och produktutvecklingsplaner.

Du och ditt team kommer att vara delaktiga i flera parallella projekt i en tvärfunktionell projektorganisation och kommer dagligen ha kontakt med bl.a. projektledare, kvalitetstekniker, industridesigners, beräkning-/testingenjörer och produktionsteknik etc.

I rollen ingår bland annat att:

  • Ansvara för att projekten har tillräckligt med kompetens och resurser för att nå framgång.
  • Med din erfarenhet stötta personalen och vara bollplank i utvecklingsarbetets alla faser.
  • Utvärdera produktidéer och produktkoncept.
  • Följa upp och säkerställa att leveranser till projekt följer fastlagda tidsplaner och kostnadsramar.
  • Mäta och följa upp kvalitet och effektivitet i utvecklingsarbetet och utveckla personal och arbetssätt.
  • Du har fullt personalansvar för din avdelning med allt vad det innebär.

I nära samarbete med Konstruktionschef för affärsområde Manuella rullstolar utvecklar ni de gemensamma rutinerna för Etacs produktframtagningsprocesser.

Du kommer hos oss få möjlighet att leda arbetet med att ta fram nya produkter som ger alla människor möjligheten att skapa en tillvaro och vardag på sina egna villkor oavsett fysiska förutsättningar.

Din profil:

Vi ser med fördel att du som söker är civil- eller högskoleingenjör inom maskin eller med likvärdigt dokumenterad erfarenhet.
Du bör ha en gedigen erfarenhet inom produktutveckling gärna med viss kunskap inom plastkonstruktion.

Vidare lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter högt om du:

  • Har goda ledarskapsegenskaper
  • Är ambitiös och driven
  • Är affärsorienterad
  • Är kreativ och brinner för produktutveckling

Utöver detta förutsätter vi att du med din entusiasm kommer bidra till att Etac ska fortsätta att vara i framkant vad gäller design och funktion av produkter som underlättar vardagen för människor med nedsatt rörlighet.

Du är en van användare av Officepaketet och kommunicerar på Svenska och Engelska flytande i tal och skrift.

Företag: Etac Supply Center AB
Ort: Anderstorp
Omfattning: Heltid med anställning på Etac Supply Center AB

Organisations-/företagsbeskrivning:

Etac utvecklar och säljer hjälpmedel till sjukhus, sjukhem och för hemmabruk. Vi levererar ett brett utbud av produkter inom hygien och småhjälpmedel, manuella rullstolar, barnhjälpmedel och förflyttning.

Vi vill att alla människor skall ha möjlighet att skapa en egen tillvaro och en egen vardag på sina egna villkor, oavsett sina fysiska förutsättningar. Sedan starten 1973 har Etac expanderat till en av Nordeuropas ledande aktörer inom hjälpmedelsbranschen.

Vi finns förutom i Sverige även i Norge, Danmark, England, Australien, USA, Tyskland och Holland med egna säljbolag. Försäljning i övriga världen sker via distributörer och partners. Produktion och montering finns i Sverige, Danmark, Norge och USA. Sammanlagt är vi i koncernen ca 800 anställda och omsätter ca 1,4 Mdr SEK.