CONTACT US »

Etac söker innovativ Produktutvecklare i Anderstorp

Vill du vara med och utveckla innovativa produkter som skapar möjligheter och underlättar vardagen för användare med nedsatt rörlighet? Är du en erfaren produktutvecklare som vill ta nästa steg i karriären i ett expansivt företag? Då ska du söka detta jobb!

Etac är inne i ett expansivt läge och behöver därför förstärka avdelningen för produktutveckling med en innovativ och erfaren produktutvecklare/konstruktör. Som produktutvecklare på Etac kommer du vara delaktig i arbetet med att ta fram nya produkter som ger alla människor möjligheten att skapa en tillvaro och vardag på sina egna villkor oavsett fysiska förutsättningar. Produkterna som utvecklas håller hög design, är innovativa och skall vara enkla att använda samtidigt som de måste uppfylla de betydande medicintekniska kraven.

Tjänsten som produktutvecklare innebär delvis att i tidiga faser ta fram nya konceptuella konstruktionslösningar som motsvarar kravspecifikationen. I senare delar av projekten tar du fram produktionsunderlag och utvecklar samt upprätthåller goda samarbeten med leverantörer, dels från Sverige men också från övriga delar av världen. Tjänsten som produktutvecklare innebär stor variation av olika material men vanligast förekommande är plast, aluminium och stål. Till din hjälp har du CAD-verktyget Solid Works.

Du kommer vara delaktig i flera projekt parallellt i en tvärfunktionell projektorganisation och kommer dagligen ha kontakt med bl.a. projektledare, konstruktörer, industridesigners, beräkning-/testingenjörer och produktion etc.

Din profil

Vi ser med fördel att du som söker är civil- eller högskoleingenjör inom maskin eller med likvärdigt dokumenterad erfarenhet.

Du bör ha några års erfarenhet som konstruktör och produktutvecklare. och vi ser det som en stor fördel om du är van att jobba i tvärfunktionella projekt.

Vi ser helst att du som söker är en van användare av Solid Works och SmarTeam, men det är inget absolut krav.

Vidare lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter högt om du:

  • Är kommunikativ på alla nivåer
  • Är kreativ och stimuleras av att finna nya lösningar
  • Har ett stort eget driv
  • Har ett brinnande intresse för teknik

Utöver detta förutsätter vi att du med din entusiasm kommer bidra till att Etac ska fortsätta att vara i framkant vad gäller design och funktion av produkter som underlättar vardagen för människor med nedsatt rörlighet.

Du är en van användare av Officepaketet och kommunicerar på Svenska och Engelska flytande i tal och skrift.

För information:
Mer information och ansökan via eva-karin.fridh@etac.com, 072 515 04 35

Företag: Etac Supply Center AB
Ort: Anderstorp
Omfattning: Heltid med anställning på Etac Supply Center AB

Om oss

Etac utvecklar och säljer hjälpmedel till sjukhus, sjukhem och för hemmabruk. Vi levererar ett brett utbud av produkter inom hygien och småhjälpmedel, manuella rullstolar, barnhjälpmedel och förflyttning.

Vi vill att alla människor skall ha möjlighet att skapa en egen tillvaro och en egen vardag på sina egna villkor, oavsett sina fysiska förutsättningar. Sedan starten 1973 har Etac expanderat till en av Nordeuropas ledande aktörer inom hjälpmedelsbranschen.

Vi finns förutom i Sverige även i Norge, Danmark, England, USA, Tyskland och Holland med egna säljbolag. Försäljning i övriga världen sker via distributörer och partners. Produktion och montering finns i Sverige, Danmark och Norge. Sammanlagt är vi i koncernen ca 800 anställda och omsätter över 1,5 Mdr SEK.