CONTACT US »
Vi söker nu en erfaren ekonomiassistent till Etac AB med placering i Kista.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som tycker att det är kul att arbeta med kunder, leverantörer och redovisning!

Som ansvarig ekonomiassistent kommer du att hantera två bolag, Etac AB och Etac Sverige AB samt även ge viss service till övriga bolag i koncernen. Tjänsten syftar dels till att säkerställa kundfordringar och bevaka kunds inbetalningsförmåga. På leverantörssidan hanterar du utbetalningar externt och internt samt är back up för scanning och verifiering i scanningssystemet. Du kommer även att hantera en veckovis likviditetsrapportering. Du kommer att ha ett nära samarbete med exportavdelningen och kunder samt även en del avstämning med bolagets CFO. Nedan följer en sammanställning av huvudsakliga arbetsuppgifter.

  • Inbetalningar, påminnelser, räntefaktuering och inkassohantering.
  • Kontakt med kund kring frågor om fakturor och betalningar. Både telefon och mail
  • Utbetalningar och back up på scanning. Kontakt med leverantör.
  • Viss kontering av fakturor gällande ansvarsområdet.
  • Avstämning av bankkonton samt likviditetsrapportering
  • Hantera och scanna avtal samt upprätthålla struktur och viss påminnelsehantering kring avtalsdatum.

Vem är du?

Vi söker sig som är en erfaren ekonomiassistent och som har arbetat några år i en bred ekonomiassistentroll. Då tjänsten innebär kontakt med såväl kunder som leverantörer ser vi att du är en utåtriktad och kommunikativ person med skinn på näsan. Du är mycket trygg i din roll som ekonomiassistent och är noggrann och strukturerad. Du trivs med att under perioder arbeta i högt tempo med tydliga deadlines. Vidare har du lätt för att se helheten och är analytiskt lagd.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Jurek Rekrytering och Bemanning. Om du har frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Frida Gylner på frida.gylner@jurek.se. Du är välkommen att ansöka via Jureks hemsida: www.jurek.se.